L’Smerit de Tito Moure, vencedor de la Regata Menorca Sant Joan

Creuer
28 juny 2021
Font: RCNB

El dijous 24 de juny, després d'un any d'ajornament, sortien a les 12 hores i en una única sortida la flota de 24 vaixells de la XXII Menorca Sant Joan, Trofeu Alfons XIII. La regata organitzada conjuntament pel Reial Club Nàutic de Barcelona i el Club Marítimo de Mahón és una regata d'altura que s'inicia a Barcelona i finalitza en el port de Maó recorrent un total de 135 milles nàutiques aproximadament.

Unes condicions inicials amb vent de sud-est 140 i 7-8 nusos d'intensitat en la major part del recorregut juntament amb una mar tranquil·la i dies assolellats van acompanyar als regatistes en aquesta competició.

'Smerit' de Tito Moure (CV Blanes) és el vencedor absolut d'ORC, emprant un total de 23 hores i dos minuts, i segon a travessar la línia d'arribada per darrere de 'Clajasan' de Francisco Churtichaga (RCNB) primera embarcació a arribar al port de Maó, el divendres 25 de juny les 09:58 hores.

'Blue Rocket' de Jordi Brufau (CN El Balís) i 'White Spirit II' de Raul Veus (CN Garraf) obtenen el segon i el tercer lloc respectivament en la classificació general ORC. 'Blue' de Diana Corominas (RCNB) queda en tercer lloc en la classe ORC 2, amb un temps total invertit de 24 hores 28 minuts i 36 segons.

El dissabte dia 26, es va celebrar en aigües de Menorca la segona prova d'aquesta regata, el Trofeu Port de Maó. 'Blue' de Diana Corominas (RCNB) va ser el vencedor absolut d'aquesta prova, seguit per 'Clajasan' de Francisco Churtichaga (RCNB) i tancant el podi 'Blue Rocket' de Jordi Brufau (CN El Balís).

El mateix dissabte a la tarda es va celebrar el lliurament de trofeus i el sopar de clausura d'aquesta edició, en el Club Marítimo de Mahón.

La Regata Menorca Sant Joan, Trofeu Alfons XIII, és puntuable pel Campionat d'Espanya d'Altura zona mediterrani i Campionat de Catalunya d'Altura i està organitzada conjuntament pel Reial Club Nàutic de Barcelona, el Club Marítimo de Mahón i la Real Federación Española de Vela i amb la col·laboració de la Federació Catalana de Vela i la Federación Balear de Vela.