Presentació del 48è Trofeo de Vela Conde de Godó

Creuer

19 maig 2021
Font: RCNB

 


El 48è Trofeu de Vela Conde de Godó torna a les seves tradicionals dates de finals de maig i serà la primera prova puntuable per al Circuit Mediterrani de Vela

La presentació oficial de la 48a edició del Trofeu de Vela Conde de Godó, s'ha celebrat aquest migdia en les instal·lacions del Real Club Náutico de Barcelona. Ha presidit l'acte Fèlix Escalas, president del RCNB acompanyat per David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona; Gerard Figueras, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya; Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela; Toni Tio, vicecomodor del RCNB, Sr. José Jorge Bonet Albadat, capità de Corbeta de la 2a Comandància Naval de Barcelona i Ana Godó, en representació del Grup Godó.

A una setmana de la competició, continuen arribant les inscripcions i s'espera una participació de 35 equips en la classe ORC i 15 en J70. Entre ells, defensaran títol tres dels quatre guanyadors de la passada edició: el Rats on Fire de Rafael Carbonell (ORC 0-1) – que la passada edició va aconseguir igualar al Bribón amb onze trofeus, lluitarà enguany pel seu dotzè Godó -, L’Immens d'Alexandre Laplaza - Laplaza assessors (ORC 2) i Tramendu de Salvador Vieta (ORC 3-4). La competició comptarà amb la representació de sis països: a més d'Espanya, figuren vaixells de Suïssa, l'Uruguai, França, el Regne Unit i Alemanya.

El president del RCNB, Fèlix Escalas, ha obert l'acte agraint a totes les institucions pel seu suport a l'esport nàutic i a la vela en particular. Ha valorat especialment a totes les persones, participants, col·laboradors i institucions que amb la seva gran implicació i esforç mantenen viu l'esperit de Club i que són el motiu pel qual aquesta regata ha pogut arribar a la seva 48a edició.

Sr. José Jorge Bonet Albadat, Capità de Corbeta de la 2a Comandància Naval de Barcelona: “L'armada ha volgut ser present en les commemoracions del V Centenari de la primera volta al món i agraïm al Reial Club Nàutic de Barcelona el bon acolliment que ha tingut la iniciativa del trofeu “Juan Sebastián Elcano” i que ja s'ha lliurat en les dues edicions anteriors.”

Toni Tió, vicecomodor del RCNB ha afegit: “Gràcies als esdeveniments esportius celebrats en aquesta ciutat, Barcelona ha aconseguit la bona reputació que té a nivell mundial i part del mèrit el té la família Godó amb el seu paper clau en el Godó de tennis i vela. Aquesta regata, amb la celebració ininterrompuda de les seves 48 edicions, ha estat tot un referent a nivell estatal en el món de competicions de vela. En aquest any postpandèmia, és un assoliment anunciar que esperem una participació aproximada de 50 embarcacions, 35 ORC i 15 monotips J70, embarcació per la qual el RCNB aposta fortament.”

Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela: “Estem molt satisfets que es pugui celebrar una nova edició d'aquest emblemàtic Trofeu, és un esforç molt gran per part del Club i patrocinadors, i gràcies a ells podrem veure competir a les millors embarcacions i tripulacions en una de les regates de més alt nivell del mediterrani.”

David Escudé, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona: “El Trofeu de vela Conde de Godó va ser el primer gran esdeveniment esportiu que és va celebrar l'any passat durant la pandèmia. Posicionant a la ciutat de Barcelona com a pionera a adaptar-s'a una nova manera de fer esport.”

Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya: “Al cap d'un any difícil, a poc a poc l'esport comença a recuperar-s'i a una certa normalització, aquesta regata exposa els valors i referents de la vela a la ciutat de Barcelona.” Ha conclòs agraint al RCNB, que no sense dificultats, manté la seva implicació en el món de l'esport a vela.

Finalment Ana Godó ha pronunciat unes paraules d'agraïment en nom de la família Godó per la continuïtat del Trofeu de vela Conde de Godó, associats sempre al RCNB, i ha desitjat unes molt bones proves competitives.

El 48 Trofeu de vela Conde de Godó té programades tres jornades de proves. El dijous 27 és el dia reservat a confirmació, registre de participants i controls de mesurament de tota la flota participant. Les regates es desenvoluparan del divendres 28 al diumenge 30 de maig, amb un total de set proves previstes per als ORC i de deu per als J70, que es disputaran en dos camps de regata. Tancarà el 48 Trofeu de vela Conde de Godó el lliurament de premis, que aquest celebrarà el mateix diumenge dia 30 en el village del Reial Club Nàutic de Barcelona.

Organitzat pel Reial Club Nàutic de Barcelona amb la col·laboració de la Real Federacin Española de Vela i la Federació Catalana de Vela, el 48 Trofeu de Vela Conde Godó compta amb el suport de La Vanguardia, el Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Són col·laboradors Gramona, Estrella Damm, Royal Bliss, VIP Style Magazine, Veri.