Tot a a punt perquè comenci la XV edició de la Puig Vela Clàssica

Creuer
14 jul. 2022
Font: RCNB

Des d'avui, 14 de juliol, fins al 16 de juliol, el Reial Club Nàutic de Barcelona acull a més de 300 regatistes d'arreu del món en la XV edició de la Puig Vela Clàssica.

La participació dels més de 300 regatistes procedents de nou països diferents garanteix sens dubte la internacionalització de la regata i promet un altíssim grau de competitivitat. En aquest sentit, cal destacar la confirmació en la trobada de diferents guanyadors d'edicions anteriors com Halloween, Alba, Yanira o Islander. Així, la regata Puig Vela Clàssica, posa de manifest les excel·lents condicions de Barcelona, un any més, per a albergar una trobada d'aquestes característiques, la regata de clàssics per excel·lència i la cita nàutica més important de la seva classe a Espanya.

Els participants d'enguany procedeixen d'Espanya, França, Itàlia, Anglaterra, Irlanda, Malta, Alemanya, Suïssa o els Estats Units. La Puig Vela Clàssica Barcelona contempla la participació de les tres grans classes d'embarcacions del seu tipus en funció del model i l'any de construcció de les embarcacions segons els criteris del Reglament del Comitè Internacional del Mediterrani (CIM): Vaixells d'Època: embarcacions botades fins al 31 de desembre de 1949 i conformes als projectes originals; Vaixells Clàssics: botats entre l'1 de gener de 1950 i 31 de desembre de 1975; i Vaixells Big Boat: Vaixells d'Època i Clàssics amb eslora a partir de 23 metres.
 
Tots els vaixells participants són autèntiques joies nàutiques i tenen històries interessants darrere, com Kahurangi, construït en 1952 i vaixell almirall de la Royal New Zealand Yacht Squadron durant molts anys. També destaca Niña Luisita, botat en 1932 i que ha estat declarat Patrimoni Viu del Mediterrani per la UNESCO gràcies a la completa conservació del seu interior, o Veronique, construït en 1907 i participant incessant en regates durant 115 anys.