Home \ Notícies \ Vela Inclusiva en Família, una font de benestar
Agost 8, 2019 11:27 am

Vela Inclusiva en Família, una font de benestar

Published by Leave your thoughts

Ja fa més de 15 anys la Federació Catalana de Vela va engegar el projecte “Vela per a tothom” -la primera pedra del que avui coneixem com “Vela Inclusiva”– amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional.

Durant tot aquest temps, han estat moltes les persones que s’han beneficiat d’aquest programa i que han trobat en el mar una font de benestar ilimitada. Però, a més a més, aquesta experiència també ens ha demostrat que els acompanyants d’aquestes persones –pares, mares i/o tutors–  que s’han animat a pujar a bord d’una embarcació, també han gaudit, tant a nivell individual com familiar, dels beneficis de navegar en un entorn de llibertat com és el mar.

És per això que, enguany, hem desenvolupat un projecte enfocat a potenciar i reforçar vincles entre infants i joves amb diversitat funcional i les seves famílies, mitjançant activitats de vela: Vela Inclusiva en Família

Les sessions de vela d’aquest projecte consten de dues parts: una primera on els infants o joves amb diversitat funcional naveguen juntament amb els seus tutors i una segona on ho fan per separat. D’aquesta manera, en la primera part es reforcen els vincles entre els implicats i, en la segona, ambdues parts guanyen autonomia i independència.

En aquestes activitats, la complicitat, la determinació, la presa de decisions i el treball en equip esdeven claus per dominar l’embarcació i les condicions climatològiques i, en conseqüència, viure una experiència farcida d’emocions, ideal per alliberar adrenalina i generar canvis en les relacions entre ells i a nivell individual

Des de l’Àrea de Vela Social de la Federació Catalana de Vela seguim treballant per garantir la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables. Treballem perquè cada vegada més hi hagin tècnics especialitzats en matèria de Vela Inclusiva -ara fa dos mesos vam celebrar un formació contínua als Dimecres de Vela- i perquè les instal·lacions i les embarcacions estiguin adaptades i siguin accessibles per a tots els col·lectius amb diversitat funcional. 

Categorised in:

This post was written by Federació Catalana de Vela