Home \ Notícies \ IV Regata Carla al CN Cambrils: La solidaritat sempre arriba a Bon Port!
Setembre 17, 2019 11:04 am

IV Regata Carla al CN Cambrils: La solidaritat sempre arriba a Bon Port!

Published by Leave your thoughts

Els dies 20, 21 i 22 de setembre el Club Nàutic Cambrils acollirà la IV edició de la Regata Carla, un projecte esportiu i solidari -emmarcat dins del programa de la Vela Solidària de la Vela Catalana– amb la finalitat de recaptar fons de cara la investigació i cura de la Síndrome de RETT.

Aquesta és una malaltia genètica que afecta el desenvolupament neurològic, sobretot de les nenes. La malaltia apareix entre els sis i els divuit mesos per la mutació del gen MECP2. Un gen epigenètic que controla l’activitat de molts altres gens. Aquesta mutació provoca un trastorn neurològic complex que produeix una degeneració psicomotora, pèrdua del llenguatge, problemes respiratoris, escoliosi, etc. Es tracta d’una síndrome sense cura, encara que durant les darreres dècades hi ha hagut avenços científics que deixen entreveure la possibilitat de revertir la malaltia.

La Regata Carla té com a principal objectiu donar a conèixer la malaltia, recaptar fons per curar la Síndrome de RETT, sensibilitzar la societat sobre les dificultats que aquesta malaltia comporta, obtenir el màxim de recursos econòmics per a la recerca sobre la RETT i promoure els valors de la solidaritat i del compromís entre els regatistes i assistents a la trobada esportiva. Els fons recaptats durant la jornada es destinaran a IDIBELL, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge que compta amb un projecte de recerca específic. Les tres primeres edicions de la Regata van tenir lloc a Sant Feliu de Guíxols i van comptar amb gairebé 500 assistents d’arreu de Catalunya.

El divendres dia 20 l’objectiu és fer una gran benvinguda als esportistes participants. Les accions seguiran el dia 21 de setembre amb el registre en les respectives classes i la reunió de patrons prèvia. Les proves començaran a les 12h. El diumenge 22 de setembre a la tarda hi ha prevista la festa de clausura amb l’entrega de trofeus. La Regata Carla – XIII Trofeu Cambrils a Bon Port (Nivell 2) es tracta d’una competició de Làser 4.7, Làser Radial, Làser Standard, 420, 29er i Optimist.

El president del Club Nàutic Cambrils, Ramon Vallverdú, assegura que “és tot un repte pel Club ser seu de la regata els propers tres anys”. “Club i regata Carla tenen valors comuns molt importants com són el compromís i la solidaritat. D’aquí el repte de tenir-la, cuidar-la i fer-la créixer en els anys que la tindrem a Cambrils” ha assegurat.


Les polseres solidàries de la regata Carla, disponibles al CNCB

Amb la finalitat de començar a difondre el missatge de la regata Carla, el Club Nàutic Cambrils ha posat a la venda les polseres solidàries on els beneficis obtinguts van directament destinats a la investigació d’aquesta malaltia. En les setmanes vinents el CNCB té per objectiu establir diferents acords i convenis de col·laboració amb les administracions amb la finalitat de difondre al màxim possible el projecte arreu del territori.

Programa d’actes de dissabte 21

De 9 a 10.30h. Registre de participants Lloc: Escola de Vela
De 10 a 18h. Partits de futbol solidari i activitats nàutiques Lloc: Escola de Vela
10.45h. Reunió de patrons i presentació oficial de la Regata Carla Lloc: Escola de Vela
11.00h. Hora prevista per la sortida a mar de la flota
De les 11.00h i fins a les 20.30h. Mercadet de botigues solidàries. Organitzat amb la Unió de Botiguers de Cambrils
Lloc: Passeig Miramar i Escales Reials

12.00h. Senyal d’atenció de la 1a prova del dia
17.00h. Reconeixement dels Vogadors Vent d’Estrop al CNCB Lloc: Escola de Vela
17.30h. Avituallament regatistes Regata Carla Lloc: Barlovento
18.00h. Concerts amb Julio Castellanos; Jana i Tays; Sonodromo i Over the
rainbow. Sorteig de regals entitats col·laboradores
Lloc: Escola de Vela
21.00h. Show cooking de tapes solidàries amb Paco&Pedro acompanyat de
música chill&out amb Dj Kaoli

Programa d’actes de diumenge 22

10.00h. Hora prevista per la sortida a mar de la flota Lloc: Escola de Vela
11.00h. EN-FORMA amb Ennatura’t Tastet de marxa nòrdica i entrenament a l’aire lliure. Porta els pals de marxa nòrdica Lloc: Punt de sortida CNCB
12.30h. Vermut solidari Lloc: Barlovento
A partir de les 16.00h. Festa Holy Lloc: Zona de l’Escola de Vela
17.00h. Lliurament de premis
18.00h. Fi de festa

Font: CN Cambrils

Categorised in:

This post was written by Federació Catalana de Vela