Home \ Notícies \ Presentació de la Golden Cup Barcelona
Setembre 18, 2019 3:27 pm

Presentació de la Golden Cup Barcelona

Published by Leave your thoughts

Avui, 18 de setembre, s’ha presentat a l’hotel The One Barcelona la Golden Cup Barcelona, regata d’altura organitzada pel CN Skipper que es disputarà en aigües del mar Balear entre Barcelona i l’illot de la Dragonera, amb un recorregut de 222 milles nàutiques amb sortida i arribada de Marina Vela Barcelona.

L’acte el van presidir Enrique Curt, director de la regata; Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela; Toni Tió, president del Clúster Nàutic; Nicolás Mayol, president de Marina Vela Barcelona; i Ernesto Escalas, director de Marina Vela Barcelona.

Durant el transcurs de la presentació, Enrique Curt va destacar que aquesta torna a posar a Barcelona en el centre de la navegació d’altura, “Barcelona es la ciutat de la vela” comentava el prestigiós periodista i editor nàutic. Per la seva banda, el president de la Federació, Xavier Torres, va felicitar als organitzadors, destacant que “aquesta és una regata necessària i amb molta projecció per la ciutat de Barcelona, la navegació d’altura i el conjunt de la Vela Catalana.”

El tret de partida serà el pròxim 20 de setembre, amb el repte per als regatistas del pas per l’illa de la Dragonera (Mallorca), on les embarcacions hauran de virar-la, deixant-la per estribord i travessant el complicat pas del Freu de Sant Telm, per a tornar a Barcelona. Es tracta d’una prova amb gran rigor tècnic, per a creuers ORC.

Un desafiament atractiu per a molts armadors aficionats al offshore, que compta amb ‘la dificultat extra’, que si les condicions meteorològiques són bones, les embarcacions més ràpides passaran pel freu de Sa Dragonera, en plena nit.

La trentena d’armadors que s’han inscrit a aquesta prova ja tenen preparats els seus vaixells per a cobrir-la. La Golden Cup és una regata que posa de nou a Barcelona en el centre de la nàutica de la navegació d’altura i que ha atret una elevada presència de skippers de diverses nacionalitats, que li donen un autèntic caràcter internacional.

La regata és puntuable per a la Copa d’Espanya Solitaris i A2 (zona Mediterrània).

Importants skippers inscrits

De les trenta embarcacions inscrites, cal destacar l’alta participació de skippers europeus que han mostrat el seu interès per aquesta prova, que es convertirà en una referència de la navegació offshore en el Mediterrani occidental. A la Golden Cup Barcelona, a part dels armadors espanyols que participen, compta amb una nodrida flota europea com on veler belga Diabolic de Glen de Brouwe, del Royal Belgium Sailing Club, el rus Yrcus de Ievgen Bazeliev del BRYC, del danès Jesper Larsen habitual en moltes regates espanyoles amb el Lazy Dog, e litaliano Alberto Fucale del YC Cors Mizar amb el Don’t Ask, l’Al Capone de Christianvon Trepka o l’holandès Watergraaf de Wouter Aart de Graaf.

La participació espanyola destaca el navegant oceànic mallorquí Amador Magraner amb el America Girl i la de Joel Brosa amb el Sa Sal, on tots dos competiran en categoria solitari. Important és l’àmplia flota d’A2 amb armadors com Tito Moure, amb el XMerit, Pere Roquet amb el Marjuin, Diego de les Heras Ubieta amb el Grop, els valencians Alberto de Castro amb el Brujo i Raul Armero amb el Balu, la del navegant oceànic Guillermo Altadill amb el Geseme, David Rabadán amb el Gida III.

En la flota que competeix amb tripulació completa, també hi ha rellevants equips com els liderats per regatistas com Pep Soldevila, armador de l’És Tes Unno, Jose Martín amb el Nirvana, Marc Bellés amb el Spina, Oscar Chaves amb el Hydra, Jordi Brufau amb el Blue Rocket, Guillermo Alorda amb el Deixant o Ramón Badia amb el Embolic.

El recorregut té com a sortida les aigües davant de l’Hotel Vela se cobrirà una enfilada cap a la boia del Besòs (a deixar per estribord) per a posar rumb a l’Illa Dragonera (a deixar per estribord), per a una vegada virada l’illa posar proa a la boia del Besòs (a deixar per babord) i posar rumb a l’arribada. La línia d’arribada estarà formada entre dues boies davant de l’Hotel Vela. La distància aproximada és de 222 milles nàutiques i amb aquesta GoldenCup es recobra la filosofia de les grans regates d’altura que tenen com a objectiu virar una illa en mar obert, amb sortida i arribada a una mateixa zona, en aquest cas Barcelona.

La regata compta amb la col·laboració de Marina Vela Barcelona, el CN Andratx (illa de Mallorca), Salvament Marítim, Federació Catalana de Vela i Real Federació Espanyola de Vela.

Font: CN Skipper / Difusión Náutica

Categorised in:

This post was written by Federació Catalana de Vela