Home \ Notícies \ Reinauguració del monument del Patí de Vela
Setembre 18, 2019 4:33 pm

Reinauguració del monument del Patí de Vela

Published by Leave your thoughts

El pròxim 20 de setembre a les 16,30h l’ADIPAV realitzarà un acte de reinauguració del monument del Patí de Vela, el símbol més emblemàtic dels patinaires i la Vela Catalana. La nova ubicació d’aquest monument serà en la rotonda situada al final del Passeig Joan de Borbó i la l’acte es realitzarà a les instal·lacions del Club Natació Barcelona.

Aquesta restauració i reimplantació ha estat possible gràcies a l’impuls de l’ADIPAV -amb la seva presidenta, l’Ana Pujol, al capdavant- i a les aportacions econòmiques a travès d’una campanya de micromecenatge i donacions dels mateixos patinaires, entitats, ajuntaments i institucions vinculades amb la classe, entre elles la Federació Catalana de Vela.

Una vegada més, la classe Patí ha demostrat que és molt més que un col·lectiu, una família capaç de mantenir-se unida per salvar les seves arrels, els seus orígens.

Aquest acte coincideix amb les Festes de la Mercè de Barcelona i del 83è Trofeu de la Mercè, organitzat pel Club Natació Barcelona, que se celebrarà aquest cap de setmana.

Des de la Federació Catalana de Vela volem mostrar la nostra satisfacció per aquest fet i donar l’enhorabona a totes aquelles persones i institucions que ho han fet possible.

El president de la Federació, Xavier Torres, acompanyarà a la presidenta de l’ADIPAV i membre de Junta de la Federació, Ana Pujol, en aquest dia tan simbòlic per a totes i tots.

Sobre el monument del Patí de Vela:

El monument al “Patí de Vela” va ser producte de la voluntat de fer justícia a una embarcació amb unes característiques tan singulars i extraordinàries que els patrons volien retre-li homenatge i perdurabilitat. Sota la tutela de Carlos Pena Cardenal, es va contractar a Joaquim Ros Sabaté escultor de contrastada solvència en obres en xapa de ferro. L’any 1972 va ser inaugurat en l’antiga escullera del Port de Barcelona amb el sufragi dels ajuts econòmics per part d’estaments oficials conjuntament amb la generosa aportació dels patrons de Patí de Vela, del Club Natació Barcelona. L’any 1998, en què comencen les obres de la nova bocana del port i s’enderroca l’Escullera de Llevant del port de Barcelona, es retira el monument i es diposita a les instal·lacions de Capitania Marítima.

Fotografia: CMD Sport

Categorised in:

This post was written by Federació Catalana de Vela