Home \ Notícies \ La Federació Catalana de Vela i Ports de la Generalitat presenten “Porta’m: per un mar sense plàstics”
Octubre 10, 2019 12:48 pm

La Federació Catalana de Vela i Ports de la Generalitat presenten “Porta’m: per un mar sense plàstics”

Published by Leave your thoughts

Sota el lema de “Hidratem consicències, reduïm residus” i “Per un mar sense plàstics”, aquest dijous, Ports de la Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana de Vela han presentat, al Saló Nàutic Internacional de Barcelona, el projecte “Porta’m” que té com a objectiu oferir una alternativa sostenible a les ampolles de plàstic d’un sol ús i instaurar bons hàbits entre els navegants. 

Porta’m és una campanya de prevenció de residus dirigida als navegants de Catalunya. El seu eix vertebrador és la reducció de plàstics mitjançant l’ús d’ampolles reutilitzables vers les ampolles de plàstic. D’aquesta manera s’aconseguirà millorar els hàbits dels navegants; prevenir i lluitar contra la contaminació; i conscienciar a la població de la importància de vetllar pel medi ambient en general i el medi marí en particular. 

Aquesta campanya s’instaurarà als clubs nàutics i Escoles de Vela de la Federació, on s’instal·laran els expositors anomenats “Punts Porta’m”, mitjançant un codi QR, els usuaris podran aconseguir una ampolla reutilitzable, de baix impacte mediambiental, si completen un formulari amb un seguit de qüestions relacionades amb la sostenibilitat.

El projecte s’emmarca dintre del Manual de bones pràctiques del navegant, que es va presentar per les dues entitats l’any passat. Aquest manual està dirigit a esportistes, professionals dels sector, escolars i navegants que desenvolupen activitats en un port i té com a objectius fomentar la vela i contribuir a la conscienciació dels navegants perquè apliquin les bones pràctiques en el desenvolupament de la seva activitat.

L’acte de presentació l’han presidit el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, i el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres i Isach, i s’ha celebrat a l’estand de la Generalitat de Catalunya del Saló Nàutic. 

Joan Pere Gómez ha destacat en la seva intervenció que ““establim acords de col·laboració amb diferents organismes i fem actuacions per lluitar contra la contaminació i vetllar pel medi ambient i el medi marí”. Gómez ha afegit que “la campanya Porta’m. Per un mar sense plàstics, vol incidir els navegants perquè no utilitzin ampolles de plàstic d’un sol ús, en un moment en què s’ha declarat l’emergència climàtica a Catalunya”.

 Per la seva banda, Xavier Torres ha fet incís en el fet que “La figura de la gent de mar ha de ser clau per assolir els reptes mediambientals que ens hem marcat pel que respecta al medi marí.” Torres ha afegit que “aquest projecte s’engloba dintre del programa de Vela Sostenible de l’Àrea de Vela Social de la Federació i treballa per conscienciar a tot el col•lectiu de la vela catalana de la importància de respectar el mar.”

Categorised in:

This post was written by Federació Catalana de Vela