Home \ Notícies \ Marc Paré finalitza 9è del rànquing mundial PWA 2019
Novembre 7, 2019 5:05 pm

Marc Paré finalitza 9è del rànquing mundial PWA 2019

Published by Leave your thoughts

Marc Paré, windsurfista del GEN Roses, ha segellat la seva millor classificació absoluta en el rànquing de la PWA a Hawaii, seu de l’última prova de la temporada 2019. Acaba 9è l’any després d’acabar l’esdeveniment en la 17a posició.

Maui es va encarregar de posar punt final a una intensa temporada de la PWA (Circuit Mundial de Windsurf). El tradicional esdeveniment tornava després d’absentar-se del calendari en 2018 per a definir un rànquing que venia molt atapeït d’Europa. Marc Paré va creuar l’Atlàntic havent-se guanyat a pols un lloc en el Top10 provisional, era 9è gràcies a uns excel·lents 6è, 9è i 7è en les tres primeres proves de l’any.

El desafiament en Maui era majúscul per a Paré, que volia defensar costi el que costi la seva posició en el rànquing alhora que superar amb èxit una prova que tradicionalment és de les més exigents donades les seves particulars característiques de navegació. En primera ronda Paré es va mesurar en un heat de quatre participants enfront del francès Martin i als estatunidencs Schettewi i Metcalf-Perez, sent els dos amb millor puntuació de la ronda els que obtenien el bitllet per a la següent eliminatòria. Amb dificultats per a trobar el seu ritme i fluïdesa habituals, Paré va quedar fora en obtenir la tercera millor puntuació.

Ja en l’eliminatòria simple les condicions no van ser les idònies per al desenvolupament de la competició, i sense millores de rellevància per a la repesca, finalment aquesta no va poder disputar-se per falta de vent i els resultats obtinguts en la simple serien amb els quals els participants acabarien l’esdeveniment, el que va deixar a Paré en el 17è lloc.

Malgrat no poder brillar i tancar amb ple de Top 10 tots els esdeveniments del Campionat, aquest resultat li va permetre a Paré segellar el seu 9è lloc en el rànquing Mundial 2019, el seu millor resultat des que competeix en la classe regna. Després de dos anys acabant en l’11a posició, finalment Paré rep el premi d’entrar a formar part del selecte grup dels 10 millors windsurfistes mundials, un luxe sol a l’abast d’uns pocs triats.

DECLARACIONS MARC PARÉ:

“No era el resultat que esperava, però sens dubte això m’omple de motivació per a continuar millorant en aquest esdeveniment tan complicat. Senta molt bé poder acabar finalment l’any en el 9è lloc del rànquing! Agrair a tots els espònsors que han fet possible poder competir a aquest nivell una temporada més, i a la meva família pel seu suport incondicional.”.

Categorised in:

This post was written by Federació Catalana de Vela