Home \ Notícies \ Presentació de l’Any del Turisme Esportiu 2020
novembre 15, 2019 9:33 am

Presentació de l’Any del Turisme Esportiu 2020

Published by Leave your thoughts

Catalunya busca convertir-se en un referent turístic esportiu en l’àmbit internacional i reivindicar-se com a destinació de primer nivell gràcies a la qualitat de l’oferta turística, la qualitat de les instal·lacions esportives i unes característiques climàtiques ideals per a la pràctica de diferents esports. Amb aquest objectiu, l’Agència Catalana del Turisme (ACT) ha proclamat l’any 2020 com l’Any del Turisme Esportiu 2020. Amb un pressupost de gairebé dos milions d’euros es pretén desenvolupar sinergies entre el sector esportiu i el turisme per maximitzar els beneficis. Així, es busca impulsar la creació de productes de turisme esportiu, desestacionalitzar l’oferta turística i fomentar la distribució territorial de les activitats.

L’acte de presentació ha tingut lloc a les instal·lacions de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) de Barcelona i ha comptat amb la presència del director general de Turisme, David Bono, el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font, i el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig.

En la trobada, s’han donat a conèixer algunes de les més de cinquanta activitats que es promouran l’any que ve a les quatre demarcacions catalanes. A banda, també s’ha presentat un vídeo promocional en què hi apareixien figures de l’esport català com Ricky Rubio, Ona Carbonell o Kilian Jornet.

L’actuació més rellevant que es durà a terme durant l’any 2020 serà el Congrés Mundial del Turisme Esportiu que se celebrarà els dies 28 i 29 de maig a Lloret de Mar i que busca ser un punt de trobada a escala internacional per la indústria del turisme esportiu i un lloc on reflexionar i dialogar sobre la situació i les necessitats del sector. Altres accions destacades són les que es desenvoluparan al voltant de l’esport adaptat i l’esport femení o l’assistència a esdeveniments esportius de renom com el Vansbrosimningen, de natació en aigües obertes, o el Prudential UK, de ciclisme.

La finalitat del Govern és acabar l’any 2020 en una posició de lideratge i amb més coneixement sobre les tendències esportives mundials gràcies a les accions comercials que s’hauran dut a terme. Això haurà de permetre que reforçar les inversions en infraestructures esportives i millorar la posició de la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona.

Font: ACN

Categorised in:

This post was written by Federació Catalana de Vela