Home \ Notícies \ L’Esport Blau Escolar, un dels pilars del futur Pla Estratègic de l’Esport Escolar 2020-2030
Desembre 3, 2019 11:39 am

L’Esport Blau Escolar, un dels pilars del futur Pla Estratègic de l’Esport Escolar 2020-2030

Published by Leave your thoughts

Aquest passat 26 de novembre el Consell Català de l’Esport va celebrar l’11a reunió de la Comissió de Seguiment de l’esport escolar a Catalunya, presidida pel director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, en la qual els seus membres van acordar donar el tret de sortida a l’actualització del Pla Estratègic de l’Esport Escolar a Catalunya (PEEC) 2020-2030. 

Un dels nous reptes que inclou aquesta proposta d’actualització és l’Esport Blau Escolar. Aquest programa de Vela Escolar impulsat per la Federació Catalana de Vela -engegat conjuntament amb la secretaria general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, el departament d’Educació i els Consells Esportius– segueix amb el full de ruta establert l’any 2017: aproximar i promoure la vela entre els alumnes de 5è dels centres educatius del litoral català de manera progressiva.

Cal destacar que aquest curs 2018-2019 ha estat un èxit de participació: hi han participat 11 municipis, 11 Escoles de Vela, 22 Centres d’Ensenyament i 1.026 nens i nenes. La previsió del curs 2019-2020 és engrescadora i posa en valor que aquest programa de Vela Escolar té com a objectiu formar molt més que navegants, persones, i convertir el trajecte de l’educació en una apassionant travessia on el respecte al medi i a les nostres arrels, el treball en equip i l’amor pel mar esdevinguin molt més que valors, els ciments de tota una vida.

Un dels punts forts de l’Esport Blau Escolar és la seva continuïtat un cop finalitzat el programa. Molts dels Clubs i dels Centres d’Ensenyament donen la possibilitat de seguir navegant amb extraescolars. L’objectiu és ampliar la base i fidelitzar als nous navegants.

En aquesta comissió hi han participat: Oriol Marcé, subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l’Esport; Carolina Garzo, cap de l’Àrea d’Esport Escolar del CCE;  els representants territorials de l’Esport a Lleida, Barcelona, Girona i Terres de l’Ebre, Joan Segura, Pere Vilà, Josep Pujols i Cinta Espuny, respectivament; Santi Siquier, responsable d’Acció Territorial de l’Esport, i també Cristina Gonzalez i Carme Luque, personal de l’Àrea d’Esport Escolar; Entre les entitats vinculades a l’esport escolar del país, hi eren presents representants dels Departaments d’Educació i Salut, de la Direcció General de Joventut, de Consells Esportius, de l’Agrupació, de la JODIC, entre d’altres. 

Categorised in:

This post was written by Federació Catalana de Vela