Home \ Notícies \ Els Jocs Olímpics de Tòquio passen pel Mundial de 49erFX i Nacra17
Desembre 3, 2019 10:21 am

Els Jocs Olímpics de Tòquio passen pel Mundial de 49erFX i Nacra17

Published by Leave your thoughts

Del 3 al 8 de desembre, al Campionat del món de 49er, 49erFX i Nacra 17 que se celebrarà en aigües d’Auckland, Nova Zelanda, estaran en joc molt més que els títols mundials d’aquestes disciplines, els penúltims bitllets per participar en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020: cinc places olímpiques per a la classe Nacra 17, quatre per 49er i sis per 49erFX. 

La Vela Catalana, a més de ser testimoni d’excepció, serà determinant en aquesta gesta. I és que les germanes Carla i Marta Munté Carrasco en 49erFX i Florian Trittel en Nacra 17 -participants de l’equip preolímpic espanyol- tindran una oportunitat excel·lent de demostrar la seva vàlua classificant a Espanya pels Jocs Olímpics de Tòquio 2020. 

Les regatistes de Sant Carles de la Ràpita -pertanyents al CN Cambrils- són una de les grans promeses de la Vela Catalana i espanyola i afronten aquest campionat amb l’esma de posar en valor el seu indomable tarannà competitiu i un currículum envejable: Aquest 2019 s’han alçat amb el 6è lloc del Campionat del Món Júnior i han estat 10es en la World Cup de Gènova, mentre que durant la temporada passada es van anotar un 6è lloc en el Campionat d’Europa i van penjar-se l’or en l’europeu juvenil. L’any 2017 es van penjar el bronze en el Mundial Juvenil de 49er FX. Cal destacar que en la seva etapa en la classe 29er van proclamar-se campiones d’Europa en 2015 i del món en 2014.

Per la seva banda, Florian Trittel, regatista del CN El Balís, fent parella amb l’olímpica Tara Pacheco va finalitzar aquest 2019 en 6a posició a l’Europeu i va guanyar la Copa d’Espanya. Florian va proclamar-se campió i subcampió a la Copa del Món de Formula Kite els anys 2015 i 2016, respectivament. L’any 2014 va penjar-se l’or a la Copa d’Espanya en categoria absoluta i al 2013 l’or juvenil. En 29er, l’any 2012 va aconseguir el Campionat del Món absolut i juvenil i també va convertir-se en campió d’Espanya. 

L’altre representant de la Vela Catalana que competirà en Nacra 17 és la regatista del CNCB & CV Palamós Rita Booth, l’actual campiona del món de Nacra 15 navegarà sota bandera australiana i arriba a Nova Zelanda amb moltes ganes de demostrar que, malgrat la seva juventut, pot competir contra els millors del món. 

Des de la Federació volem desitjar a totes les tripulacions catalanes molta sort en la seva participació.

Categorised in:

This post was written by Federació Catalana de Vela