Home \ Notícies \ Llançament de la campanya “Porta’m: hidratem consciències, reduïm residus”
Març 4, 2020 3:11 pm

Llançament de la campanya “Porta’m: hidratem consciències, reduïm residus”

Published by Leave your thoughts

El passat 27 de febrer, amb motiu de la celebració del Congrés de la Vela Catalana, Xavier Torres, president de la Federació, i Joan Pere Gómez, director general de Ports de la Generalitat de Catalunya, van donar el tret de sortida de la campanya “Porta’m: “Porta’m: hidratem consciències, reduïm residus” davant dels Clubs i les Escoles de Vela de Catalunya.

Aquesta campanya té com a objectiu oferir una alternativa sostenible a les ampolles de plàstic d’un sol ús i instaurar bons hàbits entre els navegants. Per això, tots els Clubs i Escoles adherits, a partir de meitats de març, instauran dintre de les seves instal·lacions un punt Porta’m on els socis i abonats, si responen correctament un qüestionari sobre sostenibilitat, rebran una ampolla metàl·lica reutilitzable

Els Clubs adherits a la campanya són: CNCB & CV Palamós, CV Calella, EmpuriaBrava Sailing, CV Blanes, ROCROI, CN Bétulo, CN Sant Pol de Mar, GEN Roses, CM Torredembarra, EV Mataró, CN El Balís, CMV Barcelona, CMV El Prat, Cnat Barcelona, CN l’Escala, CN Port de la Selva, CN Sitges, CV Badalona, CN El Masnou i CN d’Arenys de Mar.

El projecte s’emmarca dintre del Manual de bones pràctiques del navegant, que van presentar les dues entitats l’any 2018. Aquest manual està dirigit a esportistes, professionals dels sector, escolars i navegants que desenvolupen activitats en un port i té com a objectius fomentar la vela i contribuir a la conscienciació dels navegants perquè apliquin les bones pràctiques en el desenvolupament de la seva activitat.

Joan Pere Gómez va destacar en la seva intervenció que “establim acords de col·laboració amb diferents organismes i fem actuacions per lluitar contra la contaminació i vetllar pel medi ambient i el medi marí”. Gómez va afegir que “la campanya Porta’m. Per un mar sense plàstics, vol incidir els navegants perquè no utilitzin ampolles de plàstic d’un sol ús, en un moment en què s’ha declarat l’emergència climàtica a Catalunya”.

Per la seva banda, Xavier Torres va fer un incís en el fet que “La figura de la gent de mar ha de ser clau per assolir els reptes mediambientals que ens hem marcat pel que respecta al medi marí.” Torres va afegir que “aquest projecte s’engloba dintre del programa de Vela Sostenible de l’Àrea de Vela Social de la Federació i treballa per conscienciar a tot el col•lectiu de la vela catalana de la importància de respectar el mar.”

Categorised in:

This post was written by Federació Catalana de Vela