Home \ Notícies \ La Vela Catalana navega en l’era virtual
abril 18, 2020 11:53 am

La Vela Catalana navega en l’era virtual

Published by Leave your thoughts

Cap mar en calma va fer expert al mariner”, una cita de Franklin Delano Roosevelt que posa en valor la resiliència intrínseca dels navegants per superar les adversitats que el mar ens planteja. Una capacitat que forma part de l’ADN de la gent de mar i que, ara més que mai, ha brotat en tots i cadascun de nosaltres arran que, el passat 14 de març, es decretés l’estat d’alarma a causa de la incipient crisi de la Covid-19.

Els navegants, lluny de resignar-se a no navegar, van adaptar-se al canvi i van veure la possibilitat de gaudir de la seva gran passió gràcies a les plataformes virtuals. Tant és així que, en quant va assabentar-se que la Federació Catalana de Vela organitzava una formació en streaming sobre l’eSailing -emmarcada dintre dels Dimecres de Vela que organitza mensualment la Federació- van inscriure’s en massa. Així doncs, el passat 25 de març, navegants, tècnics i clubs van endinsar-se dins d’aquest apassionant i desconegut món de la mà d’un dels millors eGamers del món, el Miguel Cruz, secretari nacional de la classe. Més de 800 persones van aprendre els coneixements bàsics del joc oficial de la World Sailing, el Virtual Regatta. 

D’ençà de llavors, el boom de les regates virtuals no ha fet més que créixer i, actualment, una quinzena de clubs de la Vela Catalana d’arreu del territori han vist en l’eSailing un magnífic complement per a la millora del nivell tècnic en tàctica de regates i estan organitzant periòdicament regates entre els seus socis: CN El Masnou, CN Hospitalet-Vandellòs, CN El Balís, CN l’Escala, Real Club Náutico de Barcelona, CM Torredembarra, CN Cambrils, CN Garraf, CN Vilanova, CN Salou, CN d’Arenys de Mar, CN Sitges, CN Vilassar de Mar, CM Altafulla i Club Patí Vela Barcelona.

Cal destacar que la formació dels futurs entrenadors d’alt nivell, directors esportius i directors tècnics de la Vela Catalana, tampoc s’atura. Gràcies a la implicació i professionalitat de tot el professorat del Grau Superior de Tècnic Esportiu en Vela, una quinzena de persones s’estan formant virtualment. 

L’era virtual també ha arribat als Centres Educatius que desenvolupen projectes del programa de Vela Escolar de la Federació (Esport Blau Escolar i Barcelona Esport de Mar). La setmana vinent, tots aquests projectes -presents a una quinzena de municipis de Catalunya- tornaran a arrancar de manera virtual i totes les formacions teòriques que havien de ser presencials es realitzaran per plataformes on line.

Des de la Federació Catalana de Vela desitgem tornar tan aviat com sigui possible a la normalitat, mentrestant, com diu la dita, “a cop de mar, cap seré”.

Categorised in:

This post was written by Federació Catalana de Vela