Home \ Notícies \ La Vela Catalana es mulla per l’Esclerosi Múltiple
juliol 8, 2020 12:29 pm

La Vela Catalana es mulla per l’Esclerosi Múltiple

Published by Leave your thoughts

La Fundació Esclerosi Múltiple ha llançat un nou repte per recaptar fons per aturar l’impacte de l’Esclerosi Múltiple. Aquest repte és el “Neda per l’Esclerosi Múltiple” i la Vela Catalana s’hi ha sumat a la campanya amb la participació de la Natalia Vía-Dufresne, l’Àlex Muscat i la Cristina Pujol.

En el marc de la 27a edició del Mulla’t, que se celebrarà el proper 12 de juliol, i a la qual s’hi han sumat diferents clubs de la Vela Catalana amb la cessió de les seves piscines, la Fundació Esclerosi Múltiple ha llançat el repte esportiu “Neda per l’esclerosi múltiple”.  L’objectiu és superar els 9 milions de metres que es van aconseguir nedar durant el Mulla’t 2019 i recaptar fons per combatre una malaltia que afecta 9.000 persones a Catalunya.

Degut a la situació d’excepcionalitat que vivim a causa de la crisis de la COVID-19, aquest any, la tradicional capbussada solidària per l’esclerosi múltiple (EM), que havia aconseguit aplegar més de 110.000 persones arreu del territori, no es podrà dur a terme de manera habitual. I és que, de les 650 piscines que hi van participar l’any passat, no totes podran fer-ho aquest any per qüestions de seguretat. Tot i així, mullar-se per l’EM és possible i més necessari que mai. 

Per això, la Fundació Esclerosi Múltiple ha fet una crida a nedadors, waterpolistes, triatletes, regatistes i a la societat en general perquè nedin metres per l’EM siguin on siguin. Per participar-hi només és necessari inscriure’s al web www.mullat.cat/neda, realitzar un donatiu i sumar els metres que es nedaran per l’esclerosi múltiple. 

Els fons recaptats d’aquest repte solidari es destinaran íntegrament als serveis assistencials que ofereix la Fundació per aturar l’impacte de la malaltia, així com al suport dels projectes de recerca que tan bons resultats han donat els últims anys. L’entitat també ha habilitat el web www.mullat.cat/repte perquè aquelles persones que ho vulguin, també puguin llançar els seus propis reptes ja siguin esportius, musicals, en motiu d’un casament o d’un aniversari i així contribuir en la lluita contra l’EM. 

La Fundació Esclerosi Múltiple 

Creada el 1989 a Barcelona com a entitat privada sense afany de lucre, la missió de la Fundació Esclerosi Múltiple és aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple i millorar el benestar físic, psíquic i social de les persones que conviuen amb la malaltia. La Fundació compta amb una xarxa de centres neurorehabilitadors i ofereix serveis de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat física mitjançant el Centre Especial de Treball (femcet), a més d’impulsar campanyes de sensibilització i captació de fons, com ara el ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’, que amb vint-i-cinc edicions és un dels actes solidaris més multitudinaris a Catalunya.

Per a més informació o entrevistes

Isabel Gaset – 934 190 630 – 610 47 32 35 igaset@atrevia.com (Atrevia)

Font: Fundació Esclerosi Múltiple

Categorised in:

This post was written by Federació Catalana de Vela