Home \ Notícies \ Nou portal web: la digitalització de la Vela Catalana
juliol 29, 2020 7:55 pm

Nou portal web: la digitalització de la Vela Catalana

Published by Leave your thoughts

Pròximament, la Federació Catalana de Vela presentarà un nou portal web adequat als nous temps i a les noves necessitats de tot el col·lectiu de la Vela Catalana: Clubs i Escoles de Vela, esportistes, tècnics, jutges i navegants.

Aquest portal -realitzat amb el reputat sistema de gestió SAILTI– complirà amb tots els estàndards que actualment ha de tenir un web: serà fàcil de navegar, intuïtiu, dinàmic, intuïtiu, responsiu, funcional, i visualment atractiu. 

En l’àmbit esportiu, es podran consultar els resultats de les competicions catalanes a l’instant i els regatistes podran accedir en tot moment al rànquing actualitzat de la seva classe. Cal destacar que els Clubs disposaran gratuïtament d’un programa per crear les seves competicions (anuncis de regata, classificacions, etc).

Els esportistes i navegants tindran la possibilitat d’accedir a una àrea personal per consultar el seu arxiu històric. Per altra banda, els Clubs i les Escoles de Vela també gaudiran d’una intranet pròpia des d’on poder modificar les seves dades i realitzar gestions administratives de la Federació, així com introduir els seus serveis, esdeveniments, regates, activitats, contacte i localització. 

Aquest nou portal dinamitzarà la flota de navegants de creuer gràcies a la creació d’una borsa de navegants, facilitant el contacte dels nous navegants amb les tripulacions actuals. 

Els col·lectius dels tècnics i dels jutges també es beneficiaran amb la creació d’una borsa específica per ells, convertint el nou web en un punt de trobada entre ells i els clubs catalans on compartir experiències i necessitats. 

El nou portal esdevindrà en l’eix vertebral de les activitats nàutiques de Catalunya i de les Escoles de Vela reconegudes per la Federació. S’unificaran els serveis i s’habilitarà una central de reserves. A més a més, els tècnics i els alumnes podran descarregar-se tot el material d’aprenentatge de forma senzilla i sempre seguint els patrons establerts en la metodologia actualitzada en l’aprenentatge de la vela, per poder fer un seguiment exhaustiu de l’evolució de l’alumne. 

Un portal on, com no podia ser d’una altra manera, no faltarà el compromís social de la Vela Catalana amb el medi ambient i els col·lectius més desfavorits gràcies als programes i projectes que impulsa la Federació i que desenvolupen els Clubs i les Escoles: Vela Sostenible (Portal de Bones Pràctiques del Navegant, jornades de Recollida de residus i de sensibilització), Vela Escolar, Vela d’Inclusió Social, Vela d’Igualtat, Vela d’Inserció i Vela de Voluntariat. Aquesta àrea tindrà un “bloc” per poder compartir i sumar experiències, així com per consultar tot allò que s’està fent per a construir, entre tots, un món més responsable.  

Es posarà en valor la gran tasca dels Clubs i Escoles de Vela de la Federació. El portal esdevindrà en un mitjà informatiu de referència on es farà ressò de tot allò que envolta a la Vela Catalana i a la Cultura de Mar en general: notícies, calendaris, l’arxiu històric de la Federació, regates, activitats, esdeveniments, formacions… S’aprofitaran les noves tecnologies fotogràfiques i audiovisuals (els drons, per exemple) per plasmar tota l’essència del nostre esport. 

La transparència serà un altre dels punts forts d’aquesta nova eina. En aquest portal s’informarà amb detall de totes aquelles activitats i gestions que realitza la Federació.

Un cop el portal estigui en ple funcionament, està previst vincular-lo amb una App de mòbil per facilitar l’accés a tots els usuaris, estiguin on estiguin. 

Perquè tots els Clubs i Escoles puguin esprémer tot el potencial d’aquesta nova eina i perquè es familiaritzin amb el sistema de gestió SAILTI està previst organitzar un seguit de formacions online i zonals.

Categorised in:

This post was written by Federació Catalana de Vela