Home \ Notícies \ L’Esport Blau Escolar torna als Centres Educatius de Catalunya
setembre 22, 2020 10:38 am

L’Esport Blau Escolar torna als Centres Educatius de Catalunya

Published by Leave your thoughts

Amb l’arribada del nou curs escolar, arriba també una nova edició del projecte Esport Blau Escolar del programa de Vela Escolar de la Federació Catalana de Vela.

Un projecte -guardonat a la 3a edició dels Guardons de l’Esport en la categoria “Educació i Esport de Lleure”- engegat conjuntament amb la secretaria general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, el departament d’Educació i els Consells Esportius que en l’edició passada va formar, en matèria de navegació i de cultura de mar, a més de mil nens i nens de 5è de primària dels Centres Educatius d’una quinzena de municipis costaners de Catalunya: Roses, Escala, Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Blanes, Arenys de Mar, Mataró, Badalona, El Prat del Llobregat, Castelldefels, Sitges, Vilanova i L’ampolla.

Tots aquests municipis, gràcies a la bona rebuda que aquest projecte ha tingut entre els centres, els alumnes, el professorat, els municipis i els Clubs participants, repetiran l’experiència. A més a més, es preveu que enguany 3 municipis més es sumin a aquest projecte. 

D’aquesta manera, progressivament, els municipis del litoral català van adherint-se a aquesta iniciativa i, en conseqüència, la Vela Catalana segueix sumant nous navegants dia rere dia. 

I és que l’Esport Blau Escolar té com a objectiu formar molt més que navegants, persones, convertint el trajecte de l’educació en una apassionant travessia on el respecte al medi i a les nostres arrels, el treball en equip i l’amor pel mar esdevenen molt més que valors, els ciments de tota una vida.

L’Esport Blau Escolar combina educació i esport, i proposa una activitat de formació poliesportiva en l’esport de la vela integrada dintre de l’assignatura d’Educació Física dels alumnes de 5è de primària dels Centres d’Ensenyament del litoral català.

Totes les activitats d’aquest programa segueixen tots protocols de seguretat i higiene establerts per la secretaria general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya per fer front a la COVID-19.

Categorised in:

This post was written by Federació Catalana de Vela